Felújított kutyajátszótér várja a négylábú kedvenceket MÁV-telepen

Bírtokba vették a kutyák és gazdáik szeptember 9-én a felújított Mozdonyvezető utcai kutyafuttatót, amit a Bayer Állategészségügy és a felelosallattartas.hu pályázatán nyert támogatásból, az önkormányzat közreműködésével raktak rendbe. A „Támogasd te is egy kutyafuttató felújítását!” program keretében a legtöbb szavazatot kapott teret csinosították ki.

Vidáman szaladgált a 4 éves keverék kutyus a Mozdonyvezető utcai ebjátszótéren az átadó délutánján a tikkasztó melegben. Hamar rájött, melyik játékszert hogyan kell használnia. Gazdája, aki egyébként szavazott a Mozdonyvezető utcai futtató felújítására, elmondta, hogy kedvence nem túl barátságos a többi kutyával, nem igazán nyitott a közös játékra. Nem bántja a többieket, csak az érdeklődésüket fogadja bizalmatlanul. Úgy tűnt, hogy az emberek közeledését sem szereti, többszöri simogatáspróbálkozást hárított el az akciófilmek hőseit megszégyenítően gyors elugrásokkal.

Fotó: Ék

Fotó: Ék

Ha az emberek és a négylábú társai nem is a kicsi kutya kedvencei, a hatalmas területen elszórtan kirakott színes játszószerek valószínűleg elnyerik majd a tetszését. A kedvencek például egyensúlyozhatnak a mérleghintán, mászhatnak mászókára, bebújhatnak a csőbe, és ezeken kívül kiraktak egy ivókutat is, hogy a játék közben megszomjazó ebeknek vizet adhassanak gazdáik. Az állatok mintegy 2600 négyzetméteres paradicsomában csak a fű nem nagyon akart nőni.

Fotó: XV Média, Vargosz

Átadó/Fotó: XV Média, Vargosz

A Mozdonyvezető és Ozmán utca sarkán levő kutyajátszóhelyet a beérkezett szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján választották ki. A verseny igen szoros volt, de végül a kerületi kutyafuttató nyert. A bpxv.hu honlapon fellelhető előterjesztés szerint szponzoráció keretében a gyógyszergyártó cég nettó 2,5 millió forint értékben szerzett be kutyajátszószereket, amik az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Comments are closed.