Felújított fejlesztőház

Pörgős napokon vannak túl a kerületi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) szakemberei, gondozottai, valamint családtagjai.
Az országosan is népszerű Speciális Művészeti Fesztivál megszervezése után birtokba vették az Árendás köz 4–6. szám alatti épület felújított részeit. Az ÉNO-ban a segítséggel élő felnőtteknek és családjaiknak találnak megoldást gondjaikra, naprakész információkhoz juthatnak, valamint segítséget kaphatnak ahhoz, hogy megfelelő életet élhessenek.

Gráczer Irma, az ESZI igazgatója, Busi Júlianna, az ÉNO vezetője/Fotó: XV Média, Varogsz

Gráczer Irma, az ESZI igazgatója, Szabóné Busi Júlianna, az ÉNO vezetője/Fotó: XV Média, Varogsz

Hajdu László polgármester az átadón mondott köszöntőjében arról biztosította a résztvevőket, hogy a képviselő-testület továbbra is kiemelt feladatának tekinti az intézmény támogatását. Az egységvezető, Szabóné Busi Julianna pedig arra tért ki, hogy a felújított helyiségek átadásával nagyobb területen tarthatnak különböző foglalkozásokat és programokat. A kertben például fűszernövényeket is szeretnének termeszteni, amely nagyon jó arra, hogy növedékeik gyarapítsák tudásukat. A rendezvényen fellépett az ÉNO Figura tánccsoportja.

Comments are closed.