Felújítják az úttestet két kerületi utcában

Az utóbbi években önkormányzatunk jelentős pénzeket fordít a kerületi fenntartású utak felújítására. Évről évre 2-3 utca burkolatának rekonstrukciójára van lehetőség egy-egy hosszabb szakaszon. Idén az Adria utca és az Árokhát út felújítása történik meg.

Illusztráció,/Fotó: XV Média, Vargosz

Illusztráció,/Fotó: XV Média, Vargosz

– Az Adria utca a Pestújhelyi út és az Őrjárat utca közötti szakaszon, míg az Árokhát út teljes hosszában, azaz a Károlyi Sándor út és a Harsányi Kálmán utca között újul meg. A két út rekonstrukciójára csaknem 140 millió forintot költ az önkormányzat – tájékoztatott Demeter János, a Répszolg Kft. ügyvezetője.
Mindkét utcában nagyobb felújítást végeznek, ami annyit tesz, hogy nemcsak az útpályát korrigálják, hanem az utak vízelvezetését is megoldják, illetve a szükséges járdafelújításokat is elvégzik az érintett szakaszon. Ez azért is fontos, mert például az Árokhát út felújítása kifejezetten a rossz vízelvezetés miatt vált szükségessé. Miután a csapadékvizet ma már nem lehet a szennyvízcsatornába vezetni, ezért a Répszolg földfelszín alá süllyesztett szikkasztó­blokkokkal oldja meg az utak víztelenítését. – Ilyen megoldás születik az Árokhát úton is. Az Adria utcában más a helyzet, ott a vízelnyelő rácsokat cserélik ki – mondta el az ügyvezető.
Az útfelújítások során lemarják a felső réteget, az egyenetlenségeket megszüntetik, majd megerősítik az útpályát, ezt körülbelül 8-10 centiméter vastagságú aszfaltréteg leterítésével érik el. Ahol szükséges, cserélik, ahol hiányzik, ott pedig megépítik az útszegélyeket.
– Mivel mindkét utcán jelentős a forgalom, ezért ennek megfelelő útpályát igyekszünk kialakítani – tette hozzá Demeter János.
A kivitelezés néhány napja elkezdődött mindkét utcában, a felújítások befejezése novemberre várható.
A forgalmi rend változatlan marad mindkét helyszínen, forgalomkorlátozásra csak az útépítés idején kell számítani. Az Adria utcában a felújítást követően is lehetőség lesz a gépjárművekkel részben a járdán parkolni. Ez azért fontos, mert a volt Észak-Pesti Kórház 13. számú épületében megnyíló egészségügyi központba érkezők ott is parkolhatnak – emelte ki az ügyvezető.

Comments are closed.