Felújítások a kerületi játszótereken

Idén nem helyszínek, hanem a munkák tematikája alapján osztották fel a játszóterek felújítására fordítható keretet, ami jelentős összeg, mintegy 25 millió forint.

A döntéshozók öt főcsoportot határoztak meg feladatként a Répszolg számára: árnyékolók telepítése, párakapuk kihelyezése, ivókutak létesítése, új játszószerek beszerzése, valamint kerítésépítés.

Ivókút az Obsitos téren/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ivókút az Obsitos téren/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Árnyékolókat, azaz napvitorlákat helyezett ki a társaság a Páskom parkba, az Ozmán rekreációs parkba és a Nádastó parkba. További három helyszínen – az Obsitos téren, a Neptun utcai játszótéren és a Tompa–Baksay játszón – tervezi még a társaság árnyékolók telepítését. Ezeket még jelenleg is gyártják – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.
A nyári nagy melegben nagyon jó szolgálatot tettek a hűsítő párakapuk, amiket a Békás, a Tukán, a Kontyfa utcai és az Ozmán játszótéren állítottak fel. Szomjoltó ivókutat pedig a Vácrátót és az Obsitos térre szereltek fel. A kerítésépítés befejeződött a Kőrakás park 44. szám melletti téren – ide egy új pingpongasztal is került –, a többi helyszínen ezt követően végzik el a terek körbekerítését, a kerítések javítását, kiegészítését. További részletek az Életképek 18. számában a 3. oldalon olvashatók.

Comments are closed.