Felmérték a közterek állapotát

A kerületi köztisztaság és közrend állapotáról készült bizottsági beszámoló is szerepelt a képviselő-testület november 7-i napirendjei között. A Köztisztasági Rendkívüli Bizottság vizsgálta a kerületben a köztisztaság, közbiztonság állapotát, és intézkedési javaslatokat fogalmazott meg ezekkel kapcsolatban.

szemet_03_f-nb
A bizottság tíz szempont alapján végezte a vizsgálatot. Ezek a következők voltak: szemétszállítás, a szemétgyűjtők ürítésének gyakorisága, illegális szemétlerakás; térfigyelő kamerák; közvilágítás; hatósági fellépés, jogalkotás; kocsmák, piacok; hajléktalanok; utcabútorok, csapok, homokozók; kutyapiszokgyűjtők, kutyafuttatók; magánterület, közterület tisztasága, parlagfű, prevenció.
A tényfeltáró vizsgálat eredményeként, a bizottság javaslatára a képviselők az alábbi határozatokat fogadták el.
Felkérik a Répszolg Kft.-t a közterületi szemétgyűjtők területi lefedettségének és ürítési gyakoriságának vizsgálatára, és készítsenek fejlesztési ütemtervet erről.
Az önkormányzat jövőre négy új térfigyelő kamerát telepít az illegális hulladéklerakási gócpontokhoz, erre nettó hétmillió forintot biztosít a 2018-as költségvetésben.
A helyhatóság három éven keresztül évente legalább öt napelemes kandelábert telepít a közterekre.
A hajléktalanok helyzetének javítására készüljön a SZÉRA és az ESZI bevonásával – ötéves tervezési és végrehajtási idővel – hajléktalanok integrálására mintaprogram.
Arról is döntés született, hogy három éven keresztül évente legalább egy új kutyafuttatót létesítsen az önkormányzat, és a közterületi kutyapiszokgyűjtők számát évente tíz darabbal növelje.

Comments are closed.