Feljutásra készen

Mire ez a lapszám megjelenik, már túl lesz a CSEP-GÓL FC elleni meccsen a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő REAC felnőttfutballcsapata, de Mátyus János klubigazgatót mégis arra kértük, hogy az előttünk álló szezonról, illetve a csapatunk felkészüléséről mondjon néhány szót.

– Még mindig bennünk van a tavalyi bajnokság kudarca – mondta a szakember. – Ez annak ellenére kudarc, hogy a kitűzött célt, a bajnokság megnyerését teljesítettük. Az elveszített osztályozó párharc azonban keresztülhúzta számításainkat, és ez sokunkat megviselt. A klubvezetés azonban úgy döntött a nyáron, hogy újból nekivágunk a bajnokságnak, és ismét megpróbálkozunk a feljutással.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Mátyus János szerint egy REAC-szintű csapatnak más célja nem is lehet, mint az, hogy ismét visszakerüljön a profi labdarúgás vérkeringésébe.
– A nyáron nagy változások nem történtek a csapatnál. Három olyan játékosunk távozott, akik nem voltak meghatározó tagjai az együttesünknek, helyettük pedig egy cserekapust, egy középpályást és egy csatárt sikerült igazolnunk – sorolta Mátyus János.
Tavaly az Újpest második csapata volt a legnagyobb ellenfele a REAC-nak. Olyannyira, hogy a rákospalotaiak egyetlen vereségüket is a lila-fehérek ellen szenvedték el.
– A mezőnyt elnézve, idén is Újpest–REAC csata várható a bajnoki címért. Nagyon bízunk benne, hogy ebből a párharcból megint mi kerülhetünk majd ki győztesen – mondta a szakember.
Mátyus János szerint a REAC-ot az idei bajnokságban is a stabilitás fogja jellemezni. A klubvezetés biztosítja a hátteret a jó szerepléshez, a csapat a magyar labdarúgás negyedik vonalának egyik legkiemelkedőbb helyszínén, a Budai II. László Stadionban fogadhatja majd az ellenfeleit (először augusztus 25-én este 7 órakor a RAFC-ot), míg a szakmai munkát ugyanaz a Balogh László végzi, akivel tavaly bajnoki címet és kupagyőzelmet ért el az együttes.

Comments are closed.