Felhívás – Élő bolygónk

Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök indította el a világméretű klímavédelmi kezdeményezést. Az Élő bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

A klímaváltozása hatása a Kárpát-medencében súlyosabb következményekkel járhat, mint Európa más térségeiben. Idén decemberben Párizsban kerül megrendezésre a 2015. évi 21. konferencia, melynek célja egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás. Az új globális éghajlatvédelmi megállapodás sikerének érdekében Al Gore vállalta, hogy egymilliárd ember támogatását gyűjti össze annak érdekében, hogy a felhívás támogatói a világ vezetőit egységre és cselekvésre ösztönözzék. Ezt a nemes célt Áder János Magyarország köztársasági elnöke és Tarlós István előterjesztését egyhangúlag elfogadva Budapest Főváros Önkormányzata is támogatja.

Kérem a tisztelt honlap olvasóit, hogy minél többen csatlakozzanak a www.elobolygonk.hu honlapon közzétett felhíváshoz, amellyel egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozása érdekében a világ vezetőit egységre és cselekvésre ösztönözzék.

 

Hajdu László

polgármester

Comments are closed.