Felgyorsult a futópálya

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Új burkolatot kapott a Kontyfa utcai futókör, amely ezáltal kényelmesebb és gyorsabb mozgást biztosít a sportolni vágyóknak. Tóth Veronika alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: erre a beruházásra nagy igény volt, így az új burkolattal sokak vágya teljesült.

 

– A Kontyfa utcai parkban 2017 második felében, az úgynevezett Kontyfa projekt második ütemeként 25,5 millió forintból épült ez az 530 méter hosszú és körülbelül 1000 négyzetméteres rekortán burkolatú futókör, amit a kerület lakosság nagy lelkesedéssel és örömmel vett birtokba. Az egyetlen helyi futópálya az elmúlt négy évben nagy terhelést kapott, és emiatt a pálya burkolata több helyen elhasználódott, elkopott – jegyezte meg az alpolgármester.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az önkormányzat a 2021-es szűkös költségvetése ellenére is kiemelt feladataként kezelte a futókör felújítását. A 7 millió forintos beruházás részeként 942 négyzetméteren 3 centiméter vastagságú, míg a legkopottabb részeken – nagyjából 30 négyzetméteren – 5 centiméter vastagságú rekortán borítás került. A felújítás eredményeként a pálya használata ismét kényelmessebbé vált, a futóknak nem kell többé attól félniük, hogy mozgás közben megbotlanak.

 

Comments are closed.