Fejlesztik az Uzsoki kórházat

A tervek szerint az Egészséges Budapest Program keretében fejlesztenék az Uzsoki Utcai Kórházat mintegy 14 milliárd forintból, amelyből 2 milliárd forint már rövid távon megvalósuló fejlesztés – hangzott el a kórházi beruházásokról szóló sajtótájékoztatón.

A kórház 1,5 milliárd forintból fejlesztheti a beteg­ellátást – mondta el dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. A program keretében új klinikai és rehabilitációs tömb épül, valamint számos részleget felújítanak. A kerületünket is érinti, hiszen az Uzsokiban végzik a XV. kerületi lakosok sugárterápia-kezelését.
Az ország második legnagyobb onkológiai központjában továbbfejlesztik az onkoradiológiai osztályt, 819 millió forintból a daganatos betegségek kezeléséhez sugárterápiás lineáris gyorsítót vásárolnak.
Az onkoradiológiai terület fejlesztésén túl további 545 millió forintot fordíthat az intézmény a korábbi építészeti programokból kimaradt betegellátó területek terveinek elkészíttetésére, és az előzetes számítások szerint összességében 14 milliárd forintos fejlesztés előkészítésére.
Új klinikai és rehabilitációs tömb épül, utóbbiba költöznek a Hungária körúti telephely ellátásai. Az elavult, gazdaságtalan fenntartású épületeket elbontják. Az onkológiai szárnyat felújítják, és új logisztikai tömböt is kialakítanak. Egy tömbbe költözik az onkológiai ellátás, a belgyógyászati és tüdőgyógyászati épületeket megújítják. A belső betegutakat átszervezik és akadálymentesítik is. Országosan egyedülálló 24 órás sporttrauma ügyeletet terveznek a kórházban, amely lehetőséget biztosít az egynapos műtétek megvalósítására is.
Összesen 11 ezer négyzetméternyi épületet újítanak fel és 60 ezer négyzetméternyi épületet komfortosítanak. A programmal a központi telephelyen kizárólag klimatizált, felújított vagy új épületek szolgálják a betegellátási feladatokat.

Comments are closed.