Fehérbot és hangoskönyvek

Gazdag programmal várta tagjait az ERESZ Látássérültek Egyesülete október 11-én a Nyitott Ajtó Újpalotai Együttműködési Irodában a fehérbot napja alkalmából szervezett összejövetelen.

Miután Csukáné Polyák Erzsébet köszöntötte a résztvevőket, különleges vendéget mutatott be – Puskás Kata Szidónia a Bodor Tibor Kulturális Egyesület képviseletében mesélt a két éve működő szervezetről. Bodor Tibor színművész neve sokaknak ismerős lehet, de jellegzetes, nagyon kellemes hangját valószínűleg még sokkal többen ismerik. A színművészet és az irodalom szeretete mellett Bodor Tibor szabadidejét azzal töltötte, hogy ismert irodalmi alkotásokat olvasott fel hangosan, hogy a vakok és gyengénlátók is megismerhessék ezeket a műveket.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Alázattal végezte ezt a szolgálatot, haláláig összesen 9000 órányi anyagot készített – több mint egy évbe telne meghallgatni mindezt. Puskás Kata Szidónia, aki Bodor Tibor unokája, élére állt annak a kezdeményezésnek, hogy amatőr önkéntesek is felolvasók legyenek, így tavaly 150, idén már 230 művet sikerült digitalizálniuk. A vakok és gyengénlátók letölthetik akár mobiltelefonjukra is ezt az applikációt, és regisztráció után ingyen hozzáférhetnek a művekhez. Az ERESZ-tagok találkozója a szokott baráti hangulatban folytatódott, sok személyes emléket is megosztottak Puskás Kata Szidóniával nagyapja munkásságáról.

Comments are closed.