Faültetések kerületszerte

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

November végén, december elején mind a három kerületrészben elvégzi az őszi faültetéseket a Répszolg.

Pestújhelyen, Rákospalotán és Újpalotán 123 facsemetét ültetnek el a Répszolg szakemberei az őszi fásítási akció keretében. Mint Bokor István ügyvezetőtől megtudtuk, erre a célra tízmillió forintot költhetnek.
Elsősorban a korábban kivágott fák pótlása történik most meg, ezenkívül a tavaszi ültetések előkészítése is folyamatban van. A zöldítési program keretében egy igen jelentős visszafásítási program indul el a kerületben. Ez egy nagyon komoly feladat lesz, melynek végén több ezer fával bővül a kerületi faállomány – emelte ki az ügyvezető.
„Van sajnos veszteségoldal is. Például a Nádastó parkban mintegy 20 menthetetlen nyárfát kell kivágnunk a balesetveszély és a vagyoni kár elkerülése érdekében. De megígérhetem, hogy minden kivágott fa helyett minimum kettőt fogunk ültetni” – tette hozzá Bokor István.
A fakivágások természetesen mindig megalapozott szakmai döntések alapján, a fák alapos vizsgálata és a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után valósulhatnak meg.
A Répszolg szakemberei nagyon odafigyelnek arra, hogy az új telepítések során olyan fafajtákat ültessenek, amelyek jól tűrik a városi környezetet, és a megváltozott klímaviszonyokat is bírják. Mindemellett szükség lesz a megfelelő öntözőhálózat kiépítésére is, mivel a hosszú száraz, csapadékmentes időszakokban egyre inkább szükség van a fák öntözésére is.

Comments are closed.