Fagyi jár a jó jegyekért

Pestújhelyen ismét összefogtak az emberek. Ezúttal a helyi lokálpatrióta fiatalok, a Pestújhelyi Pátria Egyesület tagjai, egy vállalkozó és a kerületrész egyetlen iskolája állapodott meg abban, hogy megpróbálják az év végéhez közeledve a fáradó diákokat jobb teljesítményre ösztönözni. Ehhez pedig megtalálták a legjobb módszert, ugyanis a héten legjobban teljesítő diákokat pénteken, tanítás után meghívják fagyizni.

–         A Pestújhelyi Általános Iskolában minden héten versenyt hirdetnek – mondta el Szusza József ötletgazda -, de nem árulják el, hogy melyik tantárgyból. Pénteken aztán jön az eredményhirdetés, melyen egy-egy alsós és felsős osztályt nyilvánítanak győztesnek. A nyertes osztály tagjai egy-egy fagyikupont kapnak, amelyet a Pestújhelyi úton tavaly nyílt fagyizóban 2-3 gombócra válthatnak be.

A jutalomfagyikat felesben a pestújhelyi egyesület és Bodzák Ferenc helyi cukrász finanszírozza. A haszonélvezői azonban a gyerekek lesznek, akik a finom fagyi mellett az év végéig még néhány jó jegyet is begyűjthetnek.

Comments are closed.