Európai színvonalú ellátás

Immár hat szakterületen – a kardiológián, a sebészeten, a fül-orr-gégészeten, az endokri­nológián és a diabetológián, a pulmanológián (tüdőgyógyászaton) és a neurológián – is várják a Rákos úti szakrendelőben a kerületi gyerekeket a Bethesda Gyermekkórház orvosai június második felétől.

A kórház, a XV. kerületi szakrendelő és az önkormányzat közötti megállapodás értelmében június 19-től már elérhetők ezek a rendelések számukra. A hat szakrendelésből öt esetében előjegyzés szükséges (a táblázatban megadott telefonszámon), egyedül a fül-orr-gégészetre nem kell előzetesen időpontot kérni.
Dr. Buzna Andrea orvos igazgató elmondta, hogy első ízben kerül be a gyerek­ellátás az intézmény repertoárjába. – Szeretnénk tovább erősíteni a kórházzal való kapcsolatunkat – mondta az orvos igazgató. – A jövőben újabb szakrendeléseket is bevonnánk a programba.
A kerületi egészségügyi szakemberek szerint a magas szintű ellátásra garanciát jelent majd az a háttér, amit a Bethesda tud biztosítani. A kórház, ahol májustól a XV. kerületi lakcímmel rendelkező betegeket is ellátják, egyébként az M3-as autópályán pár perc alatt elérhető a kerületből.

Táblázat

Comments are closed.