Európa-nagydíjas diákok

A Saul fia, a Mindenki és a Testről és lélekről című filmek díjesői után újabb magyar filmsikerről számolhatunk be. Ezúttal azonban a díjazott filmnek komoly kerületi kötődése is van. Párizsban, a 14. alkalommal megrendezett Mobil Film Fesztiválon magyar alkotást díjaztak, a zsűri Klopf­stein-László Bálint Ciklus című kisfilmjének ítélte oda a 20 ezer eurós pénzjutalommal járó Európa-nagydíjat. A film főszerepét két nyolcadik évfolyamos kontyfás diáklány, Drinka Fanni és Papp Dorina alakította.

Papp Dorina, Drinka Fanni/Fotó: XV Média, Vargosz

Papp Dorina, Drinka Fanni/Fotó: XV Média, Vargosz

– Egy angolórán jött be a stáb hozzánk – mesélte Fanni –, amikor épp feleltem. Ezt követően jelezték, hogy szeretnék, ha szerepelnék a filmben. Mikor elmondták, hogy miről fog szólni, elbizonytalanodtam, és nem akartam vállalni, de végül mégis beleegyeztem.
Dorina utólag került a filmbe, mint mondta, ő először csak a forgatásra volt kíváncsi, ám szerencsére a játékból is kivehette a részét.
– Az egyik október végi hétvégén egy középiskolában volt a forgatás, amely mindnyájunk számára óriási élmény volt – mondta Dorina. További részletek az Életképek 1. számában olvashatók.

Comments are closed.