Európa legjobbjai edzenek a Neptunban

Nagyon büszke lehet Fischer Mihály 4. danos mester, a Dynamic Karate SE edzője, mert a zürichi korosztályos karate Európa-bajnokságon az ő tanítványai voltak a legeredményesebbek.

Hárspataki Gábor, Fischer Mihály, Czagány Dóra/Fotó: XV Média, Vargosz

Hárspataki Gábor, Fischer Mihály, Czagány Dóra/Fotó: XV Média, Vargosz

– Azzal a céllal utaztunk Svájcba, hogy két érmet szerezzünk – mondta a sensei –, és örülök, hogy az elképzeléseinket sikerült is megvalósítanunk.
Zürichben a két favorit a tavalyi kadet Eb-n ezüstérmes Czagány Dóra és a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Hárspataki Gábor volt. Dóra minden mérkőzésén dinamikus és taktikus volt, mindössze egy utolsó másodperces pont miatt nem került döntőbe. A nyolc között ugyanis szoros küzdelemben vereséget szenvedett francia riválisától, ám a vigasz­ágon javítani tudott, így bronzérmes lett.
A felnőttválogatottban is már alapembernek számító, ám még mindig csak 19 esztendős Hárspataki Gábor pedig az egész Eb-n ellenállhatatlannak bizonyult. Az U21-es korosztályban minden mérkőzését akciódús versenyzéssel nyerte, és így megérdemelten lett Európa-bajnok.
Zürichben a harmincfős magyar küldöttség három érmet nyert, ebből kettő a XV. kerületi klubhoz kötődött. A Dynamic Karate SE-hez kapcsolódó hír, hogy a Neptun utcai iskolában működő egyesület szeptemberben fuzionált az MTK-val, így Gáborék idén már MTK-Dynamic színekben versenyeznek. Ez a kapcsolat mindkét klub számára kifizetődő, a Dynamic komoly háttértámogatást, az MTK pedig egy kiváló karatebázist kapott. A patinás kék-fehér egyesület egy héttel az Eb előtt Hárs­pataki Gábort már be is válogatta a Brüll Alfréd Akadé­miájára.

Comments are closed.