Éttermek támogatnak nehéz sorsú gyerekeket

Hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlja fel bevétele egy részét a jubileumi, 10. Országos Étterem Hét, amelynek keretében március 21. és 27. között több mint 130 felső- és középkategóriás étterem erre az alkalomra összeállított menüjét kóstolhatják meg az érdeklődők.

A program keretében az éttermekben fogyasztó minden vendég után ötven forinttal támogatják az alapítványt. Több mint huszonöt vendéglátóhely jelezte, hogy további ötven forinttal járul hozzá a gyűjtéshez. A kitűzött cél, hogy legalább 2016 gyerek jóllakhasson a felajánlások révén.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány képviselője, Berta Klára szerint, Magyarországon négyszázezer gyerek éhezik és húszezren vannak, akik csak az óvodában vagy az iskolában jutnak elegendő ételhez.

A vendégek háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron, az úgynevezett prémium menüt pedig 4900 forintért kínálják. Az érdeklődők így kipróbálhatják a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó vendéglátóhelyek kínálatát is, köztük több kiváló, Michelin-ajánlással is rendelkező étterem menüjét. Eddig több mint 130 hely csatlakozott a programhoz.

A programban résztvevő éttermekben limitáltak a helyek, foglalni kizárólag online, a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalásról a vendégek e-mailben kapnak értesítést. 

Comments are closed.