Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban

Munkapróba központ nyílt a megváltozott munkaképességű álláskeresők számára városrészünkben. A Palota Munkapróba Központ elnevezésű XV. kerületi intézményben a fogyatékossággal élő emberek különböző munkakörökben próbálhatják ki magukat, s ezzel javulnak az elhelyezkedési esélyeik a munkaerőpiacon. A központ programnyitó rendezvényét április 22-én tartották a XV. kerületi önkormányzat és a Palota-15 Nonprofit Kft. szervezésében a Bogáncs utcában.

Dr. Pintér Gábort, Czibere Károly, László Tamás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Pintér Gábort, Czibere Károly, László Tamás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A rendezvényen László Tamás országgyűlési képviselő és dr. Pintér Gábor alpolgármester mellett Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is jelen volt. Az államtitkár elmondta: a kormány társadalompolitikájával megegyezik az a szemlélet, amely életre hívta a Palota Munkapróba Központot is. Az életben ugyanis mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy előre léphessen.

Czibere Károly/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Czibere Károly/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Kiemelt célunk a foglalkoztatás növelése. Azt szeretnénk, ha minél több megváltozott munkaképességű ember kapna lehetőséget arra, hogy a passzivitásra kárhoztató segély helyett munkából éljen – tájékoztatta a résztvevőket az államtitkár.

A Palota Munkapróba Központban olyan álláskereső, megváltozott munkaképességű személyek betanítását, munkaszocializálását, felzárkózásának elősegítését végzik, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem, vagy csak nehezen tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ennek révén rengeteg álláskeresőt hozzásegítenek ahhoz, hogy megtalálhassa a számára kedvező munkakört és munkaadót. Ugyanakkor egyre több cég, vállalkozás ismeri fel, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók képesek értéket teremtő munka végzésére

Comments are closed.