Erős vezető

Németh Tibor nyugodtan pályázhatna a legerősebb osztályvezető címére is. A Főépítészi, városfejlesztési és üzemeltetési főosztály 2002 óta hivatalban levő vezetője ugyanis még ma is képes lenne 100 kilo­gramm körüli súlyt felemelni.

Németh Tibor/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Tibor/Fotó: XV Média, Vargosz

– Fénykoromban, junior súlyemelőként lökésben a 162,5 kilogrammot, míg nyomásban és szakításban a 135 kilogrammot is teljesítettem – mondta –, ami akkorban is egészen jó eredménynek számított.
Németh Tibor 22 éves koráig emelte a súlyokat. A pályafutását a BKV Előrénél kezdte, majd a DVTK versenyzője lett. A miskolci klub színeiben korosztályos magyar bajnok, válogatott, sőt korosztályos világbajnoki résztvevő is volt.
– A versenyzést a munkám miatt kellett abbahagynom, de a sporttól nem szakadtam el. A feleségemmel is a sportszeretetem révén ismerkedtem meg – mondta a főosztályvezető.

A DVTK NB I.-es kosárlabdacsapatában játszó Hajdu Ritával kötött házasságából egy gyermek született, akiből szintén sportoló lett. Németh Iván, a Ferencváros birkózója 2006-ban junior világ- és Európa-bajnok lett. A felnőttek között háromszor nyert országos bajnoki címet a 98 kilogrammos súlycsoportban, és jelenleg a Fradi mellett a Bundesligában is eredményesen birkózik.

– Mind a mai napig szeretem a sportot. A fiam révén a birkózás áll a legközelebb hozzám, de a Fradinak minden sportágban nagyon tudok szurkolni – magyarázza Németh Tibor. – Magamat is próbálom kondiban tartani. Súlyokat régóta nem emelek, viszont hetente 3-4 alkalommal futni járok, és így a napi munkát is jobban bírom.

Comments are closed.