Érettségivel kapcsolatos visszaéléseket tártak fel a Paulay Alapítványi Középiskolánál

A fővárosi kormányhivatal az érettségi kapcsán hatósági ellenőrzési eljárást folytat a kerületünkben működő, elsősorban felnőttoktatást végző Paulay Alapítványi Középiskolánál, amelynek már jelen szakaszában is súlyos jogsértések merültek fel. A kormányhivatal az ügyben az Oktatási Hivatallal együtt büntetőfeljelentést tett. A szükséges további intézkedéseket a kormányhivatal folyamatosan megteszi – írta közös közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala és az Oktatási Hivatal.

Mivel a Paulay Alapítványi Középiskola érettségi vizsgaszervezési jogát korábban visszavonták, vizsgaszervezőként Budapest Főváros Kormányhivatalát, a vizsgák helyszíneként pedig a BGSC Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolát jelölték ki. A kijelölt intézményben a kormányhivatal vizsgaszervezőként jelen van, a vizsga jogszerű lebonyolítását, és a szakmai és technikai hátterét az intézménnyel közösen biztosítja.

Az érettségi jogszerűségének biztosítása érdekében szükségessé vált a vizsgázók vizsgára bocsátási feltételeinek felülvizsgálata, ezért a megkezdett érettségi vizsgáját csak az folytathatja, aki a vizsgabizottságnak bemutatja a középfokú oktatás során szerzett valamennyi bizonyítványát és a végbizonyítványt. A vizsgabizottságok a bizonyítványok valódiságát minden esetben ellenőrzik. A kormányhivatal erről minden érintett vizsgázót előzetesen értesít – áll a közleményben.

Comments are closed.