Érdemes ellenőrizni a vízórákat a fagy miatt

Azt kéri a Vízművek, ellenőrizzük, hogy az elmúlt napok fagypont alatti hőmérséklete nem okozott-e kárt a vízórában vagy a kerti csapban, vezetékben. Elfagyott mérők esetén a társaság Vízvonalát kell hívni a 06-1-2477777-es számon, míg kerti csap vagy vezeték fagyásakor, törésekor szakemberhez kell fordulni – írja a Vízművek.

A belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelméről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia. Ha a mulasztás miatt kár keletkezik, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie.
A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása jelentős költségeket és váratlan kellemetlenségeket okozhat. Az eltört vezetékből egy óra alatt is akár a többszöröse ömölhet a szabadba egy átlagos család napi vízfelhasználásának. A másik veszély, hogy az elfagyott vezetékben jégdugó keletkezik, ami vízhiányt idézhet elő az ingatlanban.
Azt ajánlják, hogy a fogyasztók tavaszig rendszeresen ellenőrizzék, nincs-e víz az aknában, valamint figyeljenek arra is, hogy helyén van-e az aknafedél, aminek a hőszigeteléséről is érdemes idejében gondoskodni.

Comments are closed.