Emlékfutás október 23-án

A XV. Kerületi Önkormányzat idén ötödik alkalommal rendezi meg az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére az „56-os Emlékfutás” elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az elmúlt években mindig kiemelt érdeklődés kísérte, több mint kettőezer futó vett részt az Emlékfutásokon.

Idén ismét október 23-án (pénteken) tartják a kerület egyik legnagyobb szabadidősport eseményére, közvetlenül a kerületi központi ünnepség befejezését követően.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A rendezők – az esemény napján – reggel 8.30 órától várják a nevezőket a Budai II. László Stadionban. Közös zenés bemelegítés után – melyet a stadion füves pályáján rendeznek – 11.30-kor rajtolnak a futók, az Emlékfutás távja 2015 méter. A mezőny a stadion atlétikai pályájáról startol és itt lesz a cél is. A futók elhaladnak a kerületi 1956-os emlékmű előtt, mintegy tisztelegve az elesett hősök előtt. A résztvevők biztonságos, forgalomtól lezárt útvonalon teszik meg a távot és a célba érkezéskor érkeztető kártyát kapnak. A szervezők hangsúlyozzák, hogy nem futóversenyt rendeznek, hanem egy kellemes – mindenki számára megerőltetés nélkül teljesíthető – Emlékfutást (kocogást). Ezen a napon minden induló győztes lehet, aki teljesíti az alig több mint 2 km-es távot. A stadion füves pályáján a közös zenés bemelegítés, az együtt mozdulás, majd az együtt futás, a résztvevők részére feledhetetlen élmény minden évben.

Valamennyi induló egyedi rajtszámot kap, az első 2400 nevező és célba is érkező futó emlékpólót vehet át a célban átvett érkeztető kártyája leadása után. A szervezők – tanulólétszám arányosan – mozgósítási versenyt hirdettek a kerületi oktatási intézmények között, így a szülők, családtagok, barátok részvétele is elősegítheti az adott iskola győzelmét, egyben a díjak elnyerését. A legtöbb futót mozgósító három iskola 50-50 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyer. Idén, az 56-os Szövetség XV. kerületi szervezetének elnöke, a kerület díszpolgára Bácskai Endre úr, díszes vándorserleget ajánlott fel a győztes iskolának.

Az emlékfutás után a rendezők – már hagyományosan és egyben idézve 1956 hangulatát – hagymás zsíros kenyérrel és teával várják a futókat és a kísérőket.

A szervezők várják az iskolák, sportegyesületek, baráti társaságok, családok és minden érdeklődő nevezését, indulását korra és nemre való tekintet nélkül. Az Emlékfutás önmagában is látványosság, felemelő élmény, a nézők a stadion lelátójáról élvezhetik a várhatóan több ezer futó rajtját és a célba érkezést.

Nevezés:

Az iskoláktól csak előnevezést fogadunk el! ( A helyszínen a nevezési lap módosítható)

Előnevezés: E-mail: bpatletika@gmail.com, Fax: 06 1 266-8028

Budapesti Atlétikai Szövetség irodájában október 20-ig ( h-p. 11-17,30 óráig ) 1053 Budapest, Curia u. 3.

Helyszíni nevezés: Budapest XV. kerület, Budai II. László Stadion 8:30-10:30 óráig.

•Rajtszám átvétele 8.30 órától 10:30-ig. A póló átvétele a befutás és érkeztető kártya leadása után történik.

• Öltözési lehetőséget és ruhatárat biztosítunk.

Az emlékfutáson nevezési díj nincs!

Bővebb információ: Budapesti Atlétikai Szövetség, 1053 Budapest, Curia u. 3. 1 ½ e.

Tel: 06 1 266-4125, 06 1 266-8028,

 

 

Comments are closed.