Elszállítják az állattetemeket

Sajnos előfordul, hogy utcáinkon, tereinken elhullott állatot találunk. Egy telefonhívással azonban elintézhetjük, hogy elszállítsák a tetemet.
– A XV. kerületi önkormányzat az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt.-vel kötött szerződést az állati tetemek elszállításával és ártalmatlanításával kapcsolatos feladatok ellátására – tudtuk meg Gál Gyöngyitől, az igazgatási és ügyfélszolgálati osztály vezetőjétől.
A szolgáltatási szerződés keretében a szolgáltató az önkormányzat közigazgatási területén, a közterületen elhullott állatok ártalmatlanító helyre történő elszállítását végzi.
A szerződés értelmében a társaság nemcsak közterületekről szállítja el az elhullott állatokat, hanem a lakók kérésére a házi kedvencek tetemét is elviszik az ingatlanokból. Ez a szolgáltatás azonban nem díjmentes. A kisállattetemek kezelési díja kilónként 130 forint + áfa és kiszállási díjat is kell fizetni, kilométerenként 180 forint + áfát.
Elhullott állat észlelése esetén az ATEV 06 80 630 242 számú ingyenesen hívható zöldszámán, valamint a polgármesteri hivatal 06 80 203 804 számú, szintén ingyenes számán történhet a bejelentés. Ebben az esetben a hivatal illetékes munkatársa továbbítja a problémát az ATEV felé.
A tetemeket a bejelentést követő 24 órán belül elszállítják.

Comments are closed.