Elsőként adta le az ajánlásokat a Fidesz-KDNP a kerületben

Szombaton, augusztus 24-én indult az önkormányzati kampány és a Fidesz-KDNP 14 képviselőjelöltje, valamint polgármesterjelötje pár óra alatt összegyűjtötte a jelöléshez szükséges aláírások többszörösét. „Egyelőre egyedüliként és elsőként adtuk le az ajánlásokat, és most már kizárólag a kampányra, valamint a kampány utáni feladatokra összpontosítunk” – jelentette be az augusztus 30-i sajtótájékoztatón Dr. Pintér Gábor, a párt polgármesterjelöltje.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tájékoztatón arra is kitért, hogy a kampányban minden egyes állampolgárt szeretnének megkeresni, hogy elmondják, miben hoznának változást, mert szerintük sokkal többet érdemel a XV. kerület, mint amit eddig kapott. “A sikeres választások után pedig a legfontosabb feladatunk az idei évi költségvetés megalkotása lesz. Egy olyan költségvetésé, amely valóban az itt élő lakosok érdekeit szolgálja” – mondta a jelölt.

Véleménye szerint minden egyes éves büdzsének tartalmaznia kell legalább egy bölcsőde, egy óvoda és egy iskola teljes körű felújítását. Ezenkívül olyan útfelújítási programban gondolkodnak, amivel a kerület és a főváros által kezelt utakat 5 éves cikluson belül rendbe lehet tenni. A polgármesterjelölt kitért a Deák utcai orvosi rendelő félbemaradt beruházására is, amit mindenképpen befejeznének.

Azt is hangsúlyozta, hogy a városüzemeltetés területén szükséges a feladatok átszervezése, és pluszforrásokat is biztosítani kell erre. A baloldali polgármesterjelölt, Németh Angéla tervéről, az Újpalotai Vásárcsarnok felújításáról elmondta: „nagyon fontos, de úgy gondolom, hogy a saját közintézményeink rendbetétele még fontosabb. Teljesen új, modern piac építésére lenne szükség, de ez jelenleg meghaladja a XV. kerület anyagi lehetőségeit. Ennek ellenére úgy gondolom, tudnék kormányzati támogatást szerezni a beruházásra. A fővárossal és a kormánnyal szoros szövetségben olyan forrásokat is be lehet vonzani a kerületbe, amikkel nagyobb léptékű fejlesztések is megvalósíthatók” – mondta dr. Pintér Gábor. A fővárossal kapcsolatban kitért arra is, hogy nemcsak az utak felújításában, hanem például az M3-as autópálya zajvédő fal megépítésében is lehet és kell is együttműködni velük.

Comments are closed.