Első a biztonság

A flottaautókkal rendelkező cégek baleseti jegyzőkönyveinek feljegyzései szerint a balesetek zöme a nyári szabadságolások idejére datálható.
Talán nem is vesszük észre, mennyire másképp viselkedünk a szabadság ideje alatt, vagy amikor nyaralni indulunk. A felszabadultság érzése mellett megjelennek a készülődéssel, az utazással járó kisebb-nagyobb feszültségek is. Ez különösen igaz, ha külföldre megyünk, ahol ismeretlen környezet, új, akár idegen nyelvű közlekedési jelzések, más helyi szokások, esetleg egy bérelt, nem ismert autó vár ránk. Oda akarunk találni úti célunkhoz, figyeljük a GPS-t vagy a kiteregetett térképet, a gyerek hátul pedig huszadjára kérdezi: „Ott vagyunk már?”
Biztosan sokaknak ismerősek a felsoroltak. – Persze általában semmi baj nem történik, de a lehetősége mindig fennáll. Éppen ezért tudatosan csökkentsük a baleset esélyeit – hívja fel a figyelmet Hernádi Zsuzsa, a Safedrive Kft. ügyvezetője.
Ahogy az egyik legfőbb biztonsági szabály mondja: Safety first! Azaz a biztonság mindenekelőtt. A nyaraláson nyaraljunk, érezzük jól magunkat. Ne pörögjünk, ne kapkodjunk, gondoljunk jól át mindent. Ha eltévedünk, ne idegeskedjünk, hanem nyugodtan keressük meg a helyes útirányt. Induljunk el korábban, hagyjunk elég időt az útra, a látnivalókra és minden egyébre.

Comments are closed.