ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017. (III. 14.) önkormányzati rendelet értelmében tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és a Partnereket, hogy a 17/2018. (VI. 26.) ök. számú rendelettel elfogadott Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Kerületi Építési Szabályzata (KÉSZ) módosításra kerül.

A KÉSZ módosítását két alapvető ok indokolja. Egyrészt a kerület egyes területein a fővárosi településrendezési tervek előírásai miatt korlátozott beépítési lehetőségek kerülhettek csak biztosításra, másrészt a KÉSZ jóváhagyását követően, a rendelet alkalmazása során felmerültek olyan finomítások, elírások, pontatlanságok, amelyek a szabályzat és a tervlapok pontosítását igénylik. A KÉSZ módosításával párhuzamosan a fővárosi településrendezési tervek módosítása is megkezdődik.

A készülő módosítás elfogadásához a településrendezési eljárást a településfej­lesz­tési koncepcióról, az integrált te­le­pü­lésfejlesztési stratégiáról és a te­le­pü­lés­rendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 36.  §-a szerinti teljes eljárás kerül lefolytatásra.

A KÉSZ módosítása témában lakossági fórum kerül megrendezésre

február 7-én 17 órakor

a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Cím: 1153 Budapest, Bocskai u. 1–3.

A Lakosság és a Partnerek az eljárás előzetes tájékoztatási szakaszban észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak 2019. február 24-ig.

A Főépítészi Irodának címzett előzetes véleményeket, észrevételeket az alábbi postacímre, vagy e-mail-címre lehet küldeni:

levélcím: Bp. XV. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda

1153 Budapest, Bocskai u. 1–3.

e-mail.: foepitesz@bpxv.hu

tel./fax: (1) 305 3368, 305 3378

Comments are closed.