Elmarad a kilakoltatás, újabb egyeztetés jön

Egy kerületi kilakoltatási ügyben tett közzé nyílt levelet a Város Mindenkié csoport április 21-én a honlapján. A csoport állásfoglalását az önkormányzat vezetése is olvasta, és végül úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a bérlakás kiürítését.

“A Város Mindenkié csoport nyílt levéllel fordult a Demokratikus Koalíció vezetőihez annak a holnapra kiírt XV. kerületi lakáskiürítésnek az ügyében, amelynek során az önkormányzat egy mély szegénységben élő gyermekes családot akar kilakoltatni egy önkormányzati bérlakásból. A kilakoltatást a párt jelöltjeként megválasztott döntéshozók rendelték meg, így a kilakoltatás megelőzése a párt felelőssége is” – írják az oldalukon.

A nyílt levél eljutott az önkormányzathoz is, amely közleményben reagált a csoport állításaira. “Az ügyben érintett hölgy 11 éve önkormányzati bérlakásban él kerületünkben, az önkormányzattal szemben a korábbi bérleményében keletkezett tartozása több éve halmozódik. A hölgy több ízben kért és kapott haladékot, illetve a kilátásba helyezett kilakoltatások elnapolása érdekében – szintén több esetben – mind én, mind Németh Angéla, a szociális-és lakásügyekben illetékes alpolgármester asszony méltányossági alapon minden esetben intézkedett”. – áll a közleményben. Az önkormányzati dokumentumból az is kiderült, hogy a kilakoltatást Hajdu László polgármester felfüggesztette, és ezzel párhuzamosan független szakértő mediátort kérnek fel, hogy vegyen részt az újabb egyeztetéseken. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

Hajdu László polgármester az üggyel kapcsolatban további részleteket is megosztott a Város Mindenkié csoport nyílt levelének végén, a hozzászólások részben.

Comments are closed.