Elkezdődött a vizes vébé – a Nagy-csapat bemutatkozott

Látványos műsorral vette kezdetét július 14-én a 17. FINA Világbajnokság Budapesten. Az több mint kéthetes eseményen kerületi sportolóért nem – a magyar sikerekért persze igen -, de egy rákospalotai edzőnek annál jobban szoríthatunk.

Nagy Péter, a BVSC-Zugló vezetőedzője ugyanis erős csapattal vesz részt a magyar sport történetének eddigi legnagyobb hazai rendezésű világversenyén. A Nagy Péter-tanítványok közül Papp Márkért már az első napon izgulhattunk. Hosszútávúszónk ezúttal nem 10 kilométeren indult, amin tavaly Rióban 13. lett, hanem a nyíltvízi úszók sprinttávján, az 5 kilométeres távon versenyzett, amelyen korábban már szintén figyelemre méltó eredményeket ért el.

Az aranyérmes, francia Marc-Antoine Oliver (k), az ezüstérmes, olasz Mario Sanzullo (b) és a bronzérmes, brit Timothy Shuttleworth (j) a 17. vizes világbajnokság férfi, 5 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának díjátadóján Balatonfüreden 2017. július 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az aranyérmes, francia Marc-Antoine Oliver (k), az ezüstérmes, olasz Mario Sanzullo (b) és a bronzérmes, brit Timothy Shuttleworth (j) a 17. vizes világbajnokság férfi, 5 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának díjátadóján Balatonfüreden július 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Márk ezúttal is hatalmasat küzdött, ám a jobb pozícióért folytatott harc az erejét is felőrölte, végül a középmezőnyben végezve a 31. helyen ért célba. A versenyt az olimpiai bronzérmes francia Marc-Antoine Olivier nyerte egy olasz és egy brit versenyző előtt. A másik magyar úszó, Rasovszky Kristóf pedig hetedik lett.

Márk számára ezzel még nem biztos, hogy véget ért a világbajnokság. A július 20-án rendezendő 5 kilométeres csapatversenyen ugyanis még szerepet kaphat.

Comments are closed.