Elkezdődött a veterán-világbajnokság

A vízilabdatornával, valamint a műugrók és a szinkronúszók küzdelmeivel hétfőn, augusztus 7-én kezdődött a vizes világbajnokság a masters korosztály számára Budapesten, ami augusztus 20-ig tart. Kerületünk Szalkay Orsolya vízilabdázó révén érdekelt a vébén.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, a kéthetes eseményre 7000 úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra.
A nyíltvízi úszók küzdelmét csütörtökön, pénteken és szombaton (augusztus 10., 11., 12-én) tartják Balatonfüreden, míg az úszók versenyeit – ahol az alsó korhatár 25 év – a jövő héten rendezik a Duna Arénában.
A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló pólóválogatottra kíváncsiak. Vízbe ugrik a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai aranyat nyert Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. Mint azt Borsa Miklós megjegyezte, a sztárcsapat első két találkozójára már minden regisztrációs jegy elkelt, így mintegy hatezren buzdítják majd a kedvenceket.

Comments are closed.