Elkezdődött a Páskom tagóvoda felújítása

Egy hónapos késéssel, de elindult az építkezés a Páskom parki óvodában hangzott el László Tamás országgyűlési képviselő július 25-i helyszíni sajtótájékoztatóján.

Mint ismeretes, három intézményi felújítást érint a közbeszerzések körül kialakult állóháború: a Páskom tagóvodát, a Micimackó Óvodát és az Egyesített Bölcsődék egyik intézményét.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

László Tamás ezúttal is következetesen cáfolta és visszautasította a felújításokra kiírt közbeszerzésekre vonatkozó vádakat, miszerint jelentősen túlárazott árajánlatokat fogadott el az eljárást kiíró GMK.

– Örömmel mondhatom, hogy a Páskom óvoda esetében győzött az igazság. Ezt megerősítette az önkormányzat pénzügyi és jogi bizottsága által jóváhagyott jelentés, amely szerint az eljárások jogszerűek és szakszerűek voltak, valamint határozatokban kinyilvánították, hogy a kivitelezési szerződések megkötésének nincsen akadálya – jelentette be László Tamás.

Mint megtudtuk, ez alapján a Páskom parki tagóvodára vonatkozóan a GMK július 21-én aláírta a közbeszerzési eljárás nyertesével a bruttó 140 millió forintos szerződést, így megkezdődhetett a felújítás az oviban.

Elhangzott, a Fidesz-KDNP-frakció a másik két intézmény esetében is szorgalmazza a rekonstrukciók mielőbbi elkezdését, az erre vonatkozó szerződések aláírása várhatóan néhány napon belül megtörténik.

Comments are closed.