Elkezdődött a gumicsere

A korábbi évekhez képest korábban, már szeptember végén elkezdődött a téligumiabroncs-csere szezonja – adta hírül az MTI.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Nem érdemes az utolsó pillanatra halogatni a télre való átállást, mivel az országosan tapasztalható munkaerőhiány miatt biztosan lesznek olyan helyek, ahol csak jelentős, akár többhetes várakozás után tudják lecseréltetni a nyári gumit az autósok.
Azoknak a járműtulajdonosoknak, akiknek elkoptak a régi abroncsaik, és újat kell venniük, arra is számítaniuk kell, hogy azok idén mintegy 5 százalékkal drágultak egyrészt a forint árfolyama, másrészt a gyártáshoz szükséges alapvető nyersanyagok – szénszármazékok, a szintetikus és természetes gumi, valamint az acél – árának újabb világpiaci növekedése miatt. Mivel pedig – szintén hasonló okokból – tavaly is nőttek az árak, a két évvel ezelőtthöz képest az áremelkedés egyes termékeknél elérheti a 10 százalékot is.
Ezzel együtt az abroncsokon nem érdemes spórolni, ha cserélni kell, akkor mind a négy kerékre vegyünk újat. – A biztonságos vezetés egyik feltétele ugyanis, ha egy komplett szett, tehát négy darab egyforma szerkezetű és mintázatú abroncs működik együtt – hívja fel a figyelmet Hernádi Zsuzsa, a Safedrive Kft. ügyvezetője.

Comments are closed.