Elkezdődhet a metró északi szakaszának felújítása

Aláírták a 3-as metróvonal északi – Újpest-Központ és a Dózsa György út közötti – szakaszának megállóira és az alagút felújítására vonatkozó vállalkozói szerződéseket hétfőn, szeptember 4-én – írja az MTI.

Tarlós István főpolgármester közölte: az állomások felújítására vonatkozó szerződés értéke nettó 24,1 milliárd forint, az alagúti munkáké 7,8 milliárd forint. Az állomások esetében a műszaki átadás-átvétel kezdetének határideje 2018. október 31., az alagút esetében 2020. július 24.
Az állomások felújítására vonatkozó, a Strabag Építőipari Zrt.-vel megkötött szerződés szerint az állomások műszaki átadás-átvételének lezárása, a forgalomba helyezés határideje 2018. november 30., a végső átadás-átvételé pedig 2018. december 30.
Az alagúti, vágányépítési munkákra, a biztosítóberendezés felújítására, a vasúti távközlési, központi diszpécserrendszerek korszerűsítésére vonatkozó, a Swietlesky Vasúttechnika Kft.-vel megkötött szerződés szerint a valamennyi munkára vonatkozó végső átadás-átvátel határideje 2020. augusztus 24.
A főpolgármester azt is elmondta, hogy felszínen is dolgoznak majd a kivitelezők és a munkák napokon belül elkezdődnek. A főváros önerőből biztosítják a metrópótláshoz szükséges buszokat az északi szakasz munkálataikor.
A főpolgármester közölte, hogy az északi szakaszon lifteket építenek az Újpest-Központ, az Újpest-Városkapu, a Gyöngyösi utca és Forgách utca állomásokon. Az Árpád híd állomásnál már van lift, egyedül a Dózsa György úti állomáson nem építenek felvonókat, de a meglévő lépcsők mellé mozgólépcsőket telepítenek.
A metró lezárása október végén várható, de ez attól is függ, hogyan haladnak az egyéb munkákkal.

Comments are closed.