Elkészült az új egészségügyi központ

A volt Észak-Pesti Kórház (ÉPK) Adria utca felőli területén lévő 13. számú épületben új rendelőintézetet alakított ki önkormányzatunk. A beruházás elkészült, már csak a finomhangolást végzik.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Az évek óta kihasználatlan kétszintes épületben az új funkciónak megfelelően teljesen új alaprajz alapján 1220 négyzetméter alapterületű egészségügyi központ épült, amelyhez az Adria utca felől parkolókat építettek. Az Adria utcai homlokzaton kialakított új bejáraton keresztül közelíthető meg az épület főbejárata. Az akadálymentes megközelítés a kert felőli hátsó bejáraton keresztül biztosított – tájékoztatta lapunkat Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Modern, jó minőségű anyagokból megépített belső tereket hoztak létre. Az energiatakarékos működést a külső hőszigetelés és a háromrétegű üvegezett nyílászárók biztosítják. Az intézmény egészében központi szellőző- és klímarendszer működik. Az épületen belüli akadálymentes közlekedést egy új, tizenhárom ember szállítására alkalmas lift biztosítja.
A földszinten, külön oldalsó bejárattal közvetlenül megközelíthető a tüdőgondozó, amihez nagy méretű váró- és kiszolgálóhelyiség is kapcsolódik. A főbejárat felőli területen a tüdőszűrő állomás kapott helyet. Az emeleten a háziorvosi, valamint a fizikoterápiás rendelők, a gyógytorna és gyógymasszázs ellátást nyújtó helyiségek találhatók.
A családi házas környezet miatt, az előírások szerinti zajterhelés betartására a tetőn elhelyezett klíma- és szellőzőberendezéseket hangcsillapító fallal vették körül.
– Az új rendelőintézet műszaki átadás-átvétele befejeződött augusztus 14-én. Jelenleg az épületben a műszaki berendezések próbaüzemét végzik, illetve az egészségügyi intézmény munkatársai a szakrendelők beköltöztetését készítik elő – tette hozzá Németh Tibor.
A rendelő nyitásának pontos dátumáról későbbre ígértek tájékoztatást.

Comments are closed.