Elítélték a rendőrökre lövő férfit

Jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtotta a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a férfit, aki hétfő éjjel rendőrökre lőtt gáz-riasztófegyverével – közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész, hozzátéve: a büntetést a bíróság 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: hétfő este három, szolgálatot teljesítő rendőr bűncselekmény gyanúja miatt jelent meg a budapesti férfi XV. kerületi Páskomliget utcai lakásánál.
A rendőrök csöngetésére a vádlott kinyitotta az ajtót, ekkor a rendőrök felmutatták a szolgálati igazolványukat és felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a lakásból. A férfi azonban az ajtótól hátrálni kezdett, közben a boxeralsójából elővette a lőfegyvert utánzó gáz-riasztófegyverét és azzal a jogszerűen intézkedő rendőrök felé lőtt. A férfitől mintegy két méterre álló egyik rendőr arcát eltalálta a kicsapódó gázfelhő, de az nem okozott neki sérülést.
A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a csütörtökön gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amely a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét.

Comments are closed.