Elismerés a kiválóknak

– Köszönettel tartozunk azért a munkáért, amit a pedagógusaink a pandémia alatt végeztek. E szavakkal nyitotta meg az idei pedagógusnapi ünnepséget június 3-án Cserdiné Németh Angéla polgármester. Hozzátette: nem volt könnyű dolguk a tanároknak és az óvónőnek, ezért kívánja, hogy nyáron sikerüljön egy picit lazítaniuk. A szakmai elismerések mellett e napon a nyugdíjba vonulókat is méltatta a kerület vezetése.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A főváros közgyűlés pedagógusnap alkalmából Bárczy István Díjban részesítette kerületünk óvodapedagógusát:  Sebestyén Irént, az Újpalotai Összevont Óvoda óvodavezető-helyettesét.

– Megtiszteltetés számomra ez az elismerés – mondta a díjazott. – Irén 28 éve él-hal az óvodáért. – fűzte hozzá Turóczyné Ungvári Edit, az Újpalotai Összevont Óvoda vezetője. – Ez volt az első munkahelye, és szerintem innen is fog nyugdíjba menni. Kiváló a kapcsolata a gyerekekkel, a szülőkkel és a kollégákkal, nagy szeretetnek örvend az intézményünkben. Emellett főiskolai hallgatókat is mentorál, és nagy szerepe van abban, hogy több hallgató a képesítés megszerzését követően nálunk helyezkedik el.

Míg az „Év Óvodapedagógusa” címet 2021-ben Hamvai Zsuzsanna, a Hétszínvirág Összevont Óvoda Patyolat Tagóvoda óvodapedagógusa és Nyári Hajnalka, az Újpalotai Összevont Óvoda Kavicsos Tagóvoda óvodapedagógusa érdemelte ki.

Az „Év Óvodai Munkát Segítő Alkalmazottja” címmel ismerték el Kissné Acsay Éva, a Hétszínvirág Összevont Óvoda Molnár Viktor Tagóvoda gyógypedagógiai asszisztensének  munkáját.

Az „Év Pedagógusa” címet idén Bognárné Szőllősy Anna, a Károly Róbert Általános Iskola alsó tagozatos tanítója, Nagy Istvánné, a Kolozsvár Utcai Általános Iskola intézményvezető-helyettese, Takácsné Bodnár Erika, a Hartyán Általános Iskola intézményvezető-helyettese és Tatai Márta Judit, a Kossuth Lajos Általános Iskola matematika – fizika szakos pedagógusa kapta. 

Majd végül Cserdiné Németh Angéla virággal és emléklappal megköszönte a nyugdíjba vonuló óvodapedagógusok munkáját is. 

Kitüntetett szakemberek

 

Comments are closed.