Elhunyt Dr. Géczi István kerületi díszpolgár

Életének 75. évében elhunyt Dr. Géczi István – írja a fradi.hu. A kiváló sportembernek 2008-ban adományozta az önkormányzat a díszpolgári címet. 

Dr. Géczi István 1965 óta volt kerületünk lakója. A Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapat kapusa volt 1962 és 1975 között. Sportolóként, klub és válogatott játékosaként olyan teljesítményt nyújtott, mely nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is ismertté, megbecsültté tette nevét és országunk sportéleti tevékenységét – írja a bpxv.hu.

Dr. Géczi István/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Géczi István/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bajnoki, hazai és nemzetközi kupasikerek, olimpiai ezüstérem bizonyítja nagyszerű sportolói képességeit, akaraterejét és küzdeni tudását.

Aktív sportpályafutása befejezése után a pedagógiai tevékenységét is nagyszerű eredmények kísérték. A Testnevelési Főiskolán 1969-ben tanári, 1976-ban szakedzői diplomát kapott. 1984-ben a testnevelés doktorává avatta a Testnevelési Egyetemen. 1975-től a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem testnevelő tanára. 1980-tól az egyetemi sportegyesület ügyvezető elnöke. 1984-től a Testnevelési Tanszék vezetője. 1987-től 1990-ig az Élelmiszeripari Kar dékán-helyettese. 1996-ban a kerületi Ifjúsági és Sportközpont igazgatója lett.

Dr. Géczi István megkapta a Pro Palota díjat, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést és a Budapestért díjat is.

Comments are closed.