Elfogadták a kerület idei költségvetését

Elfogadták az idei költségvetést, összevonták a Csokonai Művelődési Központot és az Ifjúsági és Sportközpontot, támogatták egy új gyógyszertár nyitására vonatkozó pályázat kiírását és a 224-es busz útvonal-módosításáról is szavaztak a képviselők a két februári ülésükön.

Testületi ülés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Testületi ülés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Megszavazta a képviselő-testület a kerület 2015. évi költségvetését a február 19-i ülésén. A 19 igen 2 tartózkodás mellett elfogadott költségvetési rendelet szerint az önkormányzat 14 milliárd 905 millió 762 ezer forintból gazdálkodhat idén.

Az ülés kezdetén Hajdu László polgármester bemutatta a kerület új aljegyzőjét, dr. Filipsz Andreát, aki immár 30 éve dolgozik a közigazgatásban.

A testület döntött a Csokonai Művelődési Központ és az Ifjúsági és Sportközpont összevonásáról, a cégek egyesítésének technikai részletéről. A Csokonai Kulturális és Sportközpont április 1-jétől kezdi meg működését. Ezenkívül a képviselők támogatták a határon túli együttműködéseket célzó pályázatok benyújtását.

Február 26-i ülésükön egyetértettek a képviselők azzal, hogy új gyógyszertár nyíljon a kerületben, ezért erre irányuló pályázat kiírását kezdeményezik az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál. Sikeres pályázat esetén az új patika az Ázsia Centerben nyílna meg, és az üzemeltetője vállalná a folyamatos gyógyszertári ügyeletet.

A 224-es, vagyis a volt Palota-busz útvonal-módosításáról is döntött a grémium. Eszerint június 30-tól a járat vasárnaponként a hétköznapitól eltérő útvonalon jár, nem tér be a fóti Auchan áruházhoz.

 

(A testületi ülések felvételről teljes terjedelmükben megtekinthetők az onkormanyzatitv.hu honlapon.)

Comments are closed.