Katasztrófavédelemből vizsgáztak a diákok

A Szántóföld Úti Sportpályán ismét megrendezték a kerületi és az újpesti diákok katasztrófavédelmi versenyét. Az első versenyt mindjárt a XV. kerület nyerte, ami 15 csapattal képviseltette magát az újpestiek hét csapatával szemben. A XV. kerületből öt közép- és kilenc általános iskola delegált diákokat a Szántóföld útra.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A László Gyula érettségire készülő örökös bajnokcsapatát „dream team” néven versenyen kívül szerepeltettük – mondta Herczeg Zsolt kerületi katasztrófavédelmi megbízott.

De nemcsak a lila iskola végzősei, hanem három kerületi óvoda növendékei is aktív szemlélői lehettek a versenynek. Az ovisok meghívása Béres Ferenc tűzoltó alezredesnek, a IV-XV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjének volt az ötlete. A kicsik nem versenyeztek, ám a tűzoltók felszerelését és a puttonyfecskendőt is kipróbálhatták.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Visszatérve a versenyre: a 11 állomást a katasztrófavédők mellett, a rendőrség, a honvédség, a REX Kutyamenhely és a Magyar Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Raja állította össze. A versenyzőknek a tömlőgurítástól kezdve, az árvízvédekezésen át egészen az állatvédelmi alapismeretekig kellett számot adniuk a tudásukból. A számadás az általános iskolások között a László Gyula, a középiskolások között pedig a GYIÖK csapatának sikerült a legjobban, akik a fővárosi, majd – remélhetőleg – az országos versenyen is képviselik a kerületet.

A versenyen induló László Gyula dream team-jében Zsembery Norbert nyolcadik alkalommal vett részt. Csapattársa, Kállai Bernadett pedig a megmérettetést megelőző estén a kerület egyik gyorsétteremében elsősegélyt nyújtott egy alkalmazottnak, aki munka közben rosszul lett. A fiatalembert a kórházba is elkísérte a lány, és addig vigyázott rá, amíg az orvosi ellátást megkapta.

Comments are closed.