Életre kelt szobrok

Több mint 40 éves hagyománya van a kerületi komplex képzőművészeti versenynek, amelynek február 9-én és 11-én a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

Rajzverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

Rajzverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi alsós és felsős rajzversenyt az egykori  kerületi rajztanári munkaközösség koordinálja Bercsényi Éva, a Hubay művészeti tanára önzetlen segítségével.

A verseny minden évben nagy érdeklődésre tart számot, idén azonban a korábbiaknál is többen jelentkeztek a megmérettetésre. A kerület 13 általános iskolájából negyvenhat alsós és negyvenhét felsős mérte össze ügyességét. A gyerekek ismert budapesti köztéri szobrokról készült fotókból választhattak, amelyekről színes akvarellképet festettek. A választott szobrok a festményen „életre keltek”, vagy kitalált környezetben jelentek meg – tudtuk meg Kissné Breczek Margittól, aki Bercsényi Évával és Szunyogh Lászlóval együtt zsűrizte az elkészült alkotásokat.

A jelentkezők közel fele díjazott lett, I., II., III. helyezést, vagy különdíjat kapott. A legjobbak könyvjutalomban részesültek, amelyet március végén a kerületi Tehetségnapon vehetnek majd át.

Korcsoportonként az első és második helyezettek a fővárosi versenyre jutnak tovább, amelyet a Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium Vizuális Módszertani Műhelye rendez.

A versenyen készült alkotásokból rendezendő vándorkiállítás márciustól a Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában lesz látható, majd több kerületi iskolában, intézményben is bemutatják.

Comments are closed.