Éjszakai kalandok

Az éjszakai állatok életébe pillanthatnak bele a látogatók a Budakeszi Vadaspark márciusi és áprilisi éjszakai kalandtúráin. A programok során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a park záróra utáni életébe. Az állatok közül jó néhány éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lemegy, ők akkor kezdik el vagy folytatják a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív közösségi életet élnek – olvasható a park honlapján.

owl-03
A kisragadozókra jellemző, hogy éjszakai életmódot folytatnak, így napközben leginkább csak a velük való foglalkozások alatt láthatóak. A nagyvadak, mint a medvék vagy a farkasok is aktívabbak éjszaka, de a vaddisznók is, amelyeknek dagonyázása vagy hangos vitatkozása a sötétben nem mindennapi élményt nyújt.
A programot márciusban 6-án, 13-án, 20-án és 27-én, április 3-án, 10-én, 17-én, 24-én tartják, gyülekező a főbejáratnál márciusban este 7 órakor, áprilisban este 8 órakor. A látogatóknak előzetesen regisztrálniuk kell a 06 23 451 783-as telefonszámon. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mail­ben jelezték szándékukat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címen, az üzenet tárgya: Éjszakai túra.

Comments are closed.