Egyeztettek a költségvetésről

A legfőbb bírósági fórum, a Kúria felszólította a XV. kerületi képviselő-testületet, hogy október 11-ig alkossa meg a városrész 2019-es büdzséjét. Eddig ugyanis nyolc alkalommal nem sikerült a költségvetést elfogadniuk a képviselőknek. A költségvetési tervezetről sajtónyilvános pártközi egyeztetést tartott Németh Angéla polgármester október 1-jén.

A Kúria által megszabott határidőig a testület elé terjeszti Németh Angéla polgármester az idei költségvetési tervezetet, azonban előtte valamennyi frakció, képviselő véleményét szerette volna megismerni. Ennek érdekében október 1-jén sajtónyilvános egyeztetést tartott, hogy a XV. kerületiek értesüljenek arról, melyik párt milyen konkrét javaslattal, ötlettel áll elő a költségvetéssel kapcsolatban.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A fórumon kitért arra, hogy a résztvevők szeptember 27-én megkapták a költségvetés tervezetét azért, hogy annak ismeretében megtehessék észrevételeiket. A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője, dr. Pintér Gábor azonban kirakategyeztetésnek nevezte a konzultációt, megjegyezte a konfrontációtól soha nem hátrált meg és ezúttal is részletesen felvázolta álláspontjukat a költségvetési tervezettel kapcsolatosan.

Az egyeztetés politikai felhangoktól sem volt mentes, a bő kétórás tanácskozáson továbbra sem született megállapodás a büdzséről. Az aktuális önkormányzati ciklus utolsó képviselő-testületi ülését október 11-én tartják délután 4 órakor, ekkor terjeszti be a polgármester a 2019-es költségvetés tervezetét megtárgyalásra és elfogadásra.

Comments are closed.