Egyetemre és nemzetközi karrierre készül Benji

Egy XV. kerületi srác, a 16 éves Le Quang Huy, vagy ahogy megismerhettük, Benji hamar belopta magát a tévénézők szívébe az X-Faktor 2014-es szériájában. A csodás hangú fiú a bronzérmet szerezte meg a tehetségkutatóban.

benji

– Mióta élsz a kerületben?

– Születésem óta itt élek és imádok itt lakni.

– A családodról mit tudhatunk?

– Van egy kisöcsém, Gábor. A szüleim egy boltban dolgoznak, ahol ruhakereskedéssel foglalkoznak. Nagyon sok időt nem tudunk egymással tölteni, mert mindenkinek sok a dolga, de próbálunk közös programot csinálni.

– Melyik suliba jársz? Hol tanultál zenélni?

– Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumba járok, és a kerületi Hubay Jenő Zeneiskolában kezdtem el zenélni. Itt tanultam meg tenor kürtön, zongorán játszani, sőt egy félévig harsonáztam is.

– A Csomópont egyik felfedezettje vagy. Hogyan emlékszel azokra az időkre?

– A Csomóponttal 2013-ban találkoztam, amikor megnyertem a Dunakanyar Hangja versenyt. Akkor mondták, adnának fellépési lehetőséget. Nagyon összetartó társaság, és jó közös programok is voltak, főleg a táborok.

– Mennyire változtatta meg az életed az X-Faktor?

– Nagyon sok mindenben. Például sokan felismernek az utcán és odajönnek hozzám gratulálni. Ez furcsa, de nagyon örülök, hogy elismernek, és tetszik nekik, amit csinálok. Most az életem még pörgősebb lett, már nemcsak a sulival, a zenetanulással és a családommal kell foglalkoznom, hanem ott van a zenei karrierem is, amelyet fel kell építenem.

– Milyen terveid vannak?

– Szeretném, ha minőségi dalokat, albumokat és videoklippeket készíthetnék. Szeretnék még egyetemre is menni, de kérdéses, milyen szakra, lehet hogy üzleti pályára mennék, de a televízióban, a médiában is szívesen dolgoznék. Viszont a zenét mindenféleképpen folytatnám, ha Magyarországon letettem valamit az asztalra, akkor szeretnék kimenni külföldre, hogy ott is kipróbálhassam magam a zenei iparban.

Comments are closed.