Egyesítették erejüket a polgárőrök

Egyesült a Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a XV. kerületi Bűnmegelőzési Polgárőrség (korábbi nevén Palotai Önvédelmi Védegylet), és a jövőben egy néven, Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesületként fog működni.

– Régi vágyam volt ez a fúzió – mondta Vona János, a közös polgárőrség elnöke –, mert így sokkal hatékonyabban tudunk majd működni, illetve a partner szervezetekkel, a rendőrséggel, az önkormányzati rendészekkel, az önkormányzattal és a mezőőrökkel is könnyebben tudunk együtt dolgozni.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Vona János elmondása szerint az egybeolvadás még folyamatban van – két civil szervezet egyesülésének bonyolult az adminisztrációja, de a XV. kerületi Bűnmegelőzési Polgárőrség április 1-jétől már nem működik.

– Akinek kedve volt, az már átjött hozzánk, mindenkit tárt karokkal fogadtunk és fogadunk. Számomra elismerés volt, hogy többen éltek ezzel a lehetőséggel – mondta Vona János.

Az egyesület létszáma így ismét ötven fő fölé emelkedett.

– Az önkormányzattól hamarosan egy autót és két robogót kapunk, illetve ezen a nyáron szeretnénk használatba venni az Országos Polgárőr Szövetségtől kapott két kerékpárunkat is. Az autóparkunk miatt a Hartyán utcai udvarunkat is szeretnénk átalakítani, illetve az önkormányzattól kapott polgárőr-irodánkat is védettebbé tennénk – sorolja az elnök.

Comments are closed.