Egyértelmű első díjazott

Nem volt vita a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium tanárai között, amikor arról kellett dönteniük, hogy az idén először érettségiző drámatagozatos diákok közül kiválasszák, ki kapja az első ízben odaítélt, a legjobb drámásnak járó Ágai Ágnes-díjat. Abban ugyanis mindenki egyetértett, hogy ez az elismerés Danka Márta Máriának dukál.

– Szerettük volna elismerni az elmúlt négy év munkáját és hozzáállását. Az Ágai Ágnes költőnőről, korábbi dózsás pedagógusról elnevezett díjjal nem is annyira a tehetséget, mint inkább a szorgalmat, a lelkesedést és a közösségi munkát szerettük volna megköszönni – mondta Benkovics Sándor igazgatóhelyettes.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Ebben pedig kétségtelenül Danka Márta Mária volt a legjobb. Egyrészt, mert vezér­egyénisége volt a drámatagozatnak, amit az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon kiérdemelt ezüst- és bronzminősítései is bizonyítanak, másrészt az OKTV-n és az Arany János Balladamondó Versenyen nyújtott kimagasló teljesítménye is a legjobbnak járó díjra predesztinálta őt.
– Nagyon jó általános iskolai közösségben szocializálódtam, ezért nagyon féltem a középiskolától – mondta Márta. – Több iskolát is megnéztem, így bukkantam rá a Dózsára, aminek egyik promóciós videója arról árulkodott, hogy ide összetartó, vidám emberek járnak. Az elmúlt négy év pont ezt igazolta a számomra.
A frissen alapított Ágai Ágnes-díj első jutalmazottja már túl van az emelt szintű magyar érettségin, és már a jövőjét tervezgeti. A dó­zsás évek benne nem a színpadi létet erősítették, sokkal vonzóbb volt számára a próbák mögötti drámapedagógia. A szak nappali képzésben egyedül a veszprémi Pannon Egyetemen működik, így Márta ide adta be a jelentkezését.

Comments are closed.