Egyensúlyban önmagunkkal

Robert Steinbacher nevéhez fűződik az egyik legújabb mozgásőrület Amerika- és Európa-szerte. Az egykori tornász, jelenlegi mozgásterapeuta által kidolgozott Body Art egy kicsit jóga, egy kicsit Pilates, egy kicsit Callanetics, egy kicsit gyógytorna. Fő jellemzője pedig az erősítő és nyújtó gyakorlatok, a dinamikus mozgás és a relaxálás egyensúlya, mindez speciális légzéstechnikával kombinálva.
A Body Art a jógából továbbgondolt modern tréningek egyike, a test, a lélek és a szellem egységére épülő komplex mozgásrendszer. Nemcsak a testet formálja, erősíti, energetizálja, hanem lelkileg is teherbíróbbá tesz. Így ez a mozgásforma oldja a stresszt, emellett önismeretre tanít, valamint arra buzdít, hogy testünkben, akaratunkban rejlő lehetőségeket minél jobban ki tudjuk aknázni. A Body Art művelésével fejlődik a hajlékonyág, az állóképesség, a kitartás, az egyensúly­érzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság is.


A Pilateshez és a Callaneticshez hasonlóan elsősorban a mélyizmokat dolgoztatja meg, de a felszínhez közelebbi, például a bicepsz vagy a hasizmok is látványosan fejlődnek a rendszeresen végzett edzéseken.
A Body Art a háti és a hasizmok  fejlesztésével állítja helyre a megfelelő testtartást, tehermentesíti a gerincet, így kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek az ülőmunka, a ­stressz miatt rossz a tartásuk, görbe a hátuk, illetve állandó derék- és hátfájdalommal küzdenek.

Comments are closed.