Egyenlegfeltöltésért cserébe nyereményt ígérnek csalók

Az utóbbi időben kéretlen telefonálók közismert áruházláncok nevében nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva keresnek meg budapesti lakosokat, és azt mondják, hogy a telefonszámukat kisorsolták. A nyeremény átvételéhez azonban, szükségük van arra, hogy a nyertes ATM automatán keresztül több tízezer forint értékben feltöltsön mobiltelefonokat a hívók által megadott telefonszámokra.

A jóhiszemű és gyanútlan sértettek, reménykedve az ígért több százezer, de akár millió forintos nyereményben vagy nagy értékű tárgynyereményben, a felszólításnak eleget tesznek – írja a BRFK a közleményében.

Kérjük, hogy ha ilyen történettel jelentkeznek önnél:

  • Ne utaljon át pénzt bankautomatán keresztül!
  • Ne adja ki telefonon keresztül személyes – többek között bankkártyájának – adatait, valamint ne árulja el lakcímét vagy tartózkodási helyét!
  • Járjon el körültekintően, hívja fel a megnevezett céget és ellenőrizze a hívás hitelességét! Ezzel az érintett vállalkozást is segíti, hiszen tudomásukra juttatja, hogy a nevükben élnek vissza mások jóhiszeműségével.

Ha ilyen jellegű bűncselekmény áldozatává vált hívja a 107-es, 112-es központi telefonszámok valamelyikét vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06 80 555 111-es „Telefontanú” zöld számán.

Comments are closed.