Egyből nagy eredmény

Bár január elsejétől még csak egy rendőr lát el kamerafigyelést szabadidejében az Illyés Gyula utcai térfigyelő-központban, az önkormányzati rendészetnél máris nagy eredményként könyvelik el ezt a változást.

Fotó: XV Média, Vargosz

A XV. kerületben jelenleg 78 térfigyelő kamera működik. Ezeknek a felvételeit eddig 0-24 órában négy felügyelő figyelte. Januártól azonban a kerületi önkormányzat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság között köttetett együttműködésnek köszönhetően egy szabadidős rendőr 12 órás váltott műszakban kivált egy közterület-felügyelőt.

Horváth Attilától, a Rendészeti Osztály vezetőjétől megtudtuk, a rendőri jelenlétnek köszönhetően máris felszabadult egy munkatársuk, akivel bővíteni tudták a közterületen szolgálatot teljesítő állományt. Egy járőr nem sok, ám a jelentős létszámhiánnyal küzdő szervezet számára már ez is előrelépést jelent.

Ez a lehetőség a rendőröknek is jól jött, hisz a fizetésük mellé még egy legális jövedelemforrást kaptak. Ráadásul más szemmel figyeli a kamerák képeit, jobban kiszúrják a bűncselekményeket. A rendőrök bevonása a térfigyelő-központ munkájába egyelőre kísérleti stádiumban van, ám, ha beválik az együttműködés, akkor a jövőben nem elképzelhetetlen, hogy még egy térfigyelős helyet átvesznek majd a rendészektől.

Comments are closed.