Egy nehéz REAC-nap után

Forgács Tamás, a REAC elnöke néhány hét után is úgy véli, hogy június 16. eddigi pályafutásának egyik, hanem a legrosszabb napja volt. Aznap ugyanis a REAC csapata osztályozó mérkőzést játszott a Sárvár együttesével, amitől kikapott. A Sárvár FC ősztől az NB III.-ban, a REAC pedig ismét a Budapest-bajnokság I. osztályában folytatja a küzdelmeket.

– Édesapámmal, Forgács Józseffel, a klub korábbi elnökével együtt azonnal autóba ültünk, majd elindultunk hazafelé. A Balaton végéig szinte egyetlen szót sem váltottunk egymással – mondta Forgács Tamás.
Szerinte a jelenlegi rendszer nem jó, a csapatok ugyanis hiába szereznek bajnoki címet, ez automatikusan nem jogosítja fel őket a magasabb osztályba jutásra. A budapesti és megyei győzteseket párba sorolják, akiknek egy oda-vissza vágós párharcban kell eldönteniük, ki ünnepelhet, ki pedig szomorkodhat. De volt, aki úgy jutott fel az NB III.-ba, hogy ellenfele végül nem vállalta a feljutásért a megmérettetést.

IIlusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

IIlusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

Nem érheti szó a ház elejét, az edzői stáb és a csapat egész évben keményen és jól dolgozott. Gyakorlatilag végig kontrollálták a bajnokságot, amit aztán meg is nyertek. Aztán jön egy sorsolás, ahol nehéz ellenfelet kaptak, egy olyan csapatot, amely szintén mindent megtett a feljutásért, és ebben a csatában egyetlen aprócska momentum döntött. Nemcsak a feljutásról, hanem egy klub jövőjéről is. Sajnos, emiatt a sárvári mérkőzés miatt az idei bajnoki címünk és kupagyőzelmünk is sokat veszít a fényéből.
Forgács Tamás elmondta, jelen helyzetben nem tűnik reálisnak, hogy zöld asztal mellett sikerülne abszolválniuk a feljutást, ezért beadták a nevezésüket a Budapesti Labdarúgó Szövetséghez.
– Úgy döntöttünk, hogy a kudarc ellenére is vállaljuk a folytatást. Bízunk benne, hogy sikerül megtartanunk a csapat nagy részét, illetve jövőre erősíteni is tudunk majd. A tárgyalások elkezdődtek, a csapat pedig július 9-től már csak az előtte álló feladatokra fog koncentrálni. A célunk természetesen az új bajnokságban is duplázás, illetve a feljutás lesz – zárta le gondolatait Forgács Tamás.

Comments are closed.