Tisztújítás történt a Mindenki a Tizenötödikért frakcióban. Az eddigi elnök és elnökség befejezte ténykedését, helyükre új szereplőket választottak meg. E szerint a frakció vezetője Palocsai Béla (Momentum) lett, általános helyettesévé pedig Legárd Krisztiánt (Demokratikus Koalíció) választotta a tagság.

Megtisztelő, hogy ránk esett a frakciótagok választása – kommentálta Palocsai Béla, az új frakcióvezető. – A feladatunk az, hogy az előző vezetés munkáját folytassuk, és a sokszínű frakciót a 2024-es helyhatósági választásokig egybe tartsuk.

Palocsai Béla szerint a frakcióvezető kiválasztásánál az lehetett a fő szempont, hogy milyen politikai súlya és tapasztalata van, illetve, hogy mennyire kompromisszumképes, amely elengedhetetlenül fontos tulajdonság a kilenc különböző pártot és civil szervezetet magában foglaló közösségben. 

Az elődömnek, Tóth Imrének a COVID-járvány miatt elrendelt karantén nagyban nehezítette a munkáját. A frakcióközösségünk is jórészt csak online tudott működni, amely köztudottan csak fenntartja, de nem erősíti a kapcsolatokat. Bízom benne, hogy ebben a ciklusban több lehetőségünk lesz majd a személyes találkozásokra, amelyeken minden tervünket és célunkat meg tudjuk majd vitatni egymással. A helyi politikában ugyanis nem a pártok különbségén, hanem a politikusok személyiségén van a hangsúly. Szerencsére egy olyan 15 főből álló csapatot kell irányítanom, amelyik alkalmas a közös, kerületért való munkára. 

A frakció szabályai szerint minden vezetőség megbízatása két évre szól. Így Palocsai Béla is 2023 őszéig kapott felkérést a frakció vezetésére. Akkor ismét összeülnek majd a tagok, hogy a 2024-es helyhatósági választásokig vagy meghosszabbítsák a jelenlegi elnök mandátumát, vagy ismét új vezetőséget válasszanak. 

Hogy mivel lennék elégedett 2023 őszén? Egyrészt azzal, ha egy sikeres országgyűlési választás lenne mögöttünk, másrészt, ha még akkor is együtt tudna működni a koalíciónk. Hiszek benne, hogy ez egy hosszú távú együttműködés, amely a kerület érdekeit szolgálja.

Comments are closed.