Egy hőstől búcsúzunk

Hatvanhat esztendős korában október 16-án elhunyt Vígh György, pestújhelyi testnevelő tanár, a két évvel ezelőtti veronai buszbaleset hőse.

A kiváló pedagógus a legnagyobb pokolban is képes volt bizonyítani bátorságát és emberségét. 2017. január 20-án éjjel Verona és Velence között, az A4-es olasz autópálya 289-es kilométerszelvényénél szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt a budapesti Szinnyei Merse Pál Gimnázium franciaországi sítáborból hazafelé tartó negyvenfős busza. A járművet pillanatok alatt elborították a lángok, az elől ülőknek esélyük sem volt a menekülésre.

A tragédiát csak a busz hátsó felében helyet foglalók tudták elkerülni. Ebben pedig nagy segítségükre volt ez a kiváló testnevelő, aki saját életét kockáztatva az ablakon át menekítette a diákokat az égő buszból. A túlélők közül többen neki köszönhetik az életüket. Vígh György mindezt úgy tette, hogy az ő két gyermeke és a felesége is a buszon tartózkodott. Sajnos sem a lánya, sem pedig a fia életét nem tudta már megmenteni. Az előbbi a helyszínen, az utóbbi pedig a kórházban hunyt el.

A hős testnevelő mentés közben maga is súlyosan megsérült, emiatt hónapokig kórházban volt. A 2017. január 20-án történtekből azonban már sosem tudott felgyógyulni.

A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium, illetve a Bethlen Gábor Szakgimnázium egykori tanárát egy egész ország gyászolja. Személyében nemcsak egy nagyszerű embert, hanem egy igazi hőst veszítettünk el.

Comments are closed.