Egy híd, amely Palotára vezetne

Bakos Bernadett, a Lehet Más a Politika budapesti elnökségének a tagja és Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzati képviselője június 10-én sajtótájékoztatót tartott a tervezett Aquincumi-híd kerületet érintő szakaszáról.

Szilvágyi László kifejtette, hogy sem a Taksony sor, sem a Rákospalotai Körvasút nem alkalmas arra, hogy elbírja a solymári medence forgalmát. Hozzátette: az Aquincum-hídnak köszönhetően a közlekedés, amely korábban a Szentendrei utat, az Árpád-hidat, majd a Könyves Kálmán körutat használta, a jövőben Újpest, Rákospalota érintésével fog becsatlakozni az M3-as forgalmába. Így hiába utasította el már több alkalommal is Rákospalota és Pestújhely lakossága a Munkáskörutat, a tervezett „egérút” meg fog valósulni. A képviselő kitért arra is, hogy a tervezett csomóponton (az M3 bevezetőjénél) 60-80 házat le is kellene bontani.

Bakos Bernadett és Szilvágyi László
Fotó: XVMÉDIA? Vargosz

– Kérek minden kerületi polgárt, de főképpen a pestújhelyieket, hogy töltsék a fővárosi és a kerületi önkormányzat honlapján található kérdőívet, melyben elmondhatják a véleményüket a tervezett forgalom-átszervezésről – jegyezte meg  Szilvágyi László.

Ezen az állásponton volt Bakos Bernadett is, aki példaként a főváros déli felén létesítendő Galvani-hidat említette. 

Elmondta: a híd tervezéséből kihagyták a lakosságot, csak a vállalatok, a logisztikai központok és a sportlétesítmények igényeit nézték. Ehhez képest jó hír, hogy az Aquincum-híddal kapcsolatban legalább kikérik a lakosság véleményét. 

Részletek a híd tervezéséről és a kérdőívről, melyet június 13. vasárnap éjfélig lehet kitölteni.

 https://bkk.hu/fejlesztesek/aquincumi-hid/ 

A sajtótájékoztatóról készült videónkat, pedig az alábbi linken érhetik el:

https://xvmedia.hu/video/tarsadalmi-egyeztetes-az-aquincum-hidrol/

Comments are closed.